| Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! | |
|
+6blair_melisa blair*nate VanessAbrams I'm chuck bass tqce* tugce~ 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
tugce~ S.Mod.
Mesaj Sayısı : 968 Lakap : littleb. Nerden : izmir Yaş : 30 Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : blair waldorf Kayıt tarihi : 13/07/10 Favori Gossip Girl Kızı :
İtibar İtibar: (100/100)
| Konu: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Paz Tem. 18, 2010 1:51 pm | |
| Yorum Haber: Ayşe Duygu Atasoy / Televizyon Gazetesi.com Dün akşam bir gençlik dizisi daha Kanal D ekranlarında izleyiclerle buluştu: Küçük Sırlar. Daha ilk fragmanını izlediğimden beri merakla bekledim. Bana bir yabancı diziyi anımsatıyordu ama önyargılı olmak istemedim. 'Bu dizi uyarlamadır, orjinal değildir' diye bakmak istemedim. Keşke yanılsaydım... "Gossip Girl" dizisi yani "Dedikoducu Kız" 2007'de yapılmış bir gençlik ve moda dizisidir. Bu dizi de Cecily von Ziegesar'ın Amerikan gençlik romanı serisinin 1. romanından uyarlanmıştır. Hem kitapta hem de dizide; her şeyden haberdar olan ve henüz kim olduğu bilinmeyen bir "Dedikoducu Kız'ın" ağzından anlatım var. Manhattan'ın en zengin gençleri, özenilen sıradışı hayatları, dramatik aşk ilişkileri ve sorunları... Dedikodular ise Dedikocu kız tarafından Twitter'dan paylaşılıyor. Hem de kendilerinin bile haberi olmadan. Dizi de öncelikle Blair Waldorf ve en yakın arkadaşı Serena Van Der Woodsen'ın hayatı etrafında dönüyor. Dedikoducu Kız ile Küçük Sırlar arasında ki benzerlikler şaşırtıcı derece fazla. Hani bir şeyden esinlenilir de, aynısı alınmaz. Karekterler bile neredeyse aynı. Sadece kişilik özellikleri olarak değil, görüntüleri bile aynı. Serena Von Der Woofsen; Dedikoducu Kız'da sarışın, uzun boylu ve oldukça güzel... Bizim dizimizin baş karakteri: Su (Sinem Kobal); Sarışın, uzun boylu ve o da oldukça güzel... Aile hayatları biraz farklı tabi. Burası Türkiye ne de olsa ama ikiside ilgi odağı, iyi kalpli ve görünen hayatları kusursuz. Blair karakterini biraz değiştirmişler. Serana'nın en yakın arkadaşı Blair, karakter olarak Ayşegül'e benziyor; plancı, çıkarcı ve pek arakadaşı olmayan. Fakat Küçük Sırlar'da Su'yun en yakın arkadaşı Arzu; fazla güçlü değil ama Blair gibi kıskanç. Blair en yakın arkadaşına zarar vermezken Arzu Su'ya zarar verebilecek bir karakter. Zaten ilk bölümde de bunu gördük. Her iki dizide de, bu gösterişli dünyanın dışında kalan ve okulda dışlanan iki karakter var. Bunlar bir ağabey ve onun bir kız kardeşi... Aynı Dedikoducu Kız da olduğu gibi. Dedikoducu Kız'daki Dan ve Jenny, Küçük Sırlar'da ki Demir ve Meriç olmuş... Küçük Sırlar'daki Su ile Demir, çıkmaya başlarlarsa dizinin senaryosu da aynen alınmış demektir. Birçok benzerlik daha var. Dedikoducu Kız'ı yani Gossip Girls'ü izlemiş olanlar bunları görecektir. Karakter farklılıkları elbette ki var, olmalı da. Dediğim gibi aile yaşantıları, aile sorunları bizim kültürümüze adapte edilmiş. Gelelim gözüme takılan bazı küçük farklılıklara. Dedikoducu Kız'da dedikodular bilinmeyen bir kişi tarafından Twitter aracılığıyla duyuruluyordu. Küçük Sırlar'da ise dedikodular şimdilik kulaktan kulağa... Bunun nedeni Türk izleyicisinin Twitter'a biraz yabancı olması olabilir. Ancak; karakterlerin gerçek bir Twitter kullanıcısı olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Dizide yazılan Twittler hesapları, gerçekte de Twitter'da mevcut. Bir de, çok eleştirileceğini düşündüğüm bir konu daha var, kıyafetler. Daha 18 yaşına gelmemiş liseli gençlerden bahsediyorum. Dedikoducu Kız'da da böyleydi ama burası Türkiye, söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü dizi karakterlerin ölümlerine cenaze töreni hazırlayan, arkalarından yas tutan bir ülkeyiz. Şimdi bu diziyi gençlerimiz benimserse, ki öyle olacağından pek kuşkum yok, katakterler oldukça güzel, kıyafetler desen son moda ve dedikodunun alası var. Yani gençler tarafından benimsenirse, liseli kızlarımız jartiyer gibi çorap giyip topuklu ayakkabıyla okula gelmeye kalkarlarsa ne olacak? İsterdim ki, bunun sadece bir "dizi" olduğunu unutmayalım. Eğlenmek, gülmek bazen de düşünmek için izleyelim ama nedense öyle olmayacağını düşünüyorum. Merakla beklediğim bu diziden de hüsrana uğradım. Bu ülkenin dizilerine biraz orjinallik gerek! | |
|
| |
tqce* Acemi Üye
Mesaj Sayısı : 66 Yaş : 28 Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : Blair Waldorf Kayıt tarihi : 27/02/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Cuma Tem. 30, 2010 11:59 pm | |
| Bence harika bi yazı Dizi için hissettiğim her şey yazıyo Paylaşım için çok ama çok sağol | |
|
| |
I'm chuck bass Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 1 Yaş : 32 Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : chuck buss Kayıt tarihi : 31/07/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! C.tesi Tem. 31, 2010 12:42 am | |
| küçük sırlarda en çok güldüğüm şey cetin adlı karekterin kısaltmasını çet olması bu kadar da olmaz kie yaf hala gülüyorum ama | |
|
| |
VanessAbrams Gossip Girl Manyağı
Mesaj Sayısı : 237 Lakap : Speed Nerden : Ankara Yaş : 30 Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : Jessica Szohr Kayıt tarihi : 04/08/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Çarş. Ağus. 04, 2010 2:59 am | |
| ben izliyorum şahsen güzel olmuş ama keşke kopya değilde orjinal olsaydı.. | |
|
| |
blair*nate Paylaşımcı Üye
Mesaj Sayısı : 1527 Lakap : dha bulnmadı Nerden : dünya Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : blair&nate Kayıt tarihi : 18/04/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Çarş. Ağus. 04, 2010 10:55 am | |
| bencede | |
|
| |
blair_melisa Acemi Üye
Mesaj Sayısı : 33 Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : Chuck BASS Kayıt tarihi : 15/08/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Paz Ağus. 15, 2010 3:27 pm | |
| ben küçük sırlar sayesinde 2.kez izlemiş oluyorum ama çok benziyo birbirlerine şurası aşırı benziyor mankenler yoktu jenny tanıdığı kızları çağırdı bundada meriç okuldaki kızları çağırdı bence bı gossip girle yapılmış bir haksızlık | |
|
| |
BlairHardy Acemi Üye
Mesaj Sayısı : 86 Lakap : BlairHardy Nerden : İstanbul / Türkiye. Yaş : 26 Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : Blair Waldorf Kayıt tarihi : 16/08/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Çarş. Ağus. 18, 2010 11:17 am | |
| Evet benzerlik çok var. Keşke orjinal olsaydı. Bende izliyorum ama hep aklıma g.g geliyor. | |
|
| |
JacoBLair~Chuck Süper Gossipçi
Mesaj Sayısı : 653 Lakap : Doğan Görünümlü Şahin :D Nerden : Evimdeyim şahsen:D Sen? Yaş : 26 Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : Chuck Bass~ Kayıt tarihi : 16/08/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| |
| |
neosis Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 1 Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : nate archibald Kayıt tarihi : 12/03/10
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Perş. Ağus. 19, 2010 5:59 am | |
| ben diziyi her izlediğimde karakterleri karşılaştırmadan duramıyorum.skandal diye saçma sapan şeyler yapıyorlar.asıl skandalın alası g.g de.küçük sırlar komik yaaa.çakma yapılırda bu kadarıda olmaz yani.bi su'ya bak bi de serenaya yani | |
|
| |
~ iRem S.Mod.
Mesaj Sayısı : 646 Nerden : ' ankara (: Ruh Hali : Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : Nate Archibald Kayıt tarihi : 26/07/10 Favori Gossip Girl Kızı :
| Konu: Geri: Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! Perş. Ağus. 19, 2010 1:32 pm | |
| - VanessAbrams demiş ki:
- ben izliyorum şahsen güzel olmuş ama keşke kopya değilde orjinal olsaydı..
| |
|
| |
| Küçük Sırlar dizisinde bir "Dedikoducu Kız" eksik ! | |
|