Gossip Girl Fan
Lütfen Üye Olunuz:)

~Gossip Girl Turkey Yönetimi~
Gossip Girl Fan
Lütfen Üye Olunuz:)

~Gossip Girl Turkey Yönetimi~
Gossip Girl Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gossip Girl Fan

*::....Gossip Girl Severlerin Tek Adresi....::*

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Alışveriş olmasın kavga dövüş

2 posters
YazarMesaj
tugce~
S.Mod.
S.Mod.
tugce~

Lakap : littleb.
Ruh Hali : Alışveriş olmasın kavga dövüş Relax10
Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : blair waldorf
Favori Gossip Girl Kızı : Alışveriş olmasın kavga dövüş Blair%2520is%2520cute

İtibar
İtibar:
Alışveriş olmasın kavga dövüş Left_bar_bleue100/100Alışveriş olmasın kavga dövüş Empty_bar_bleue  (100/100)

Alışveriş olmasın kavga dövüş Empty
MesajKonu: Alışveriş olmasın kavga dövüş   Alışveriş olmasın kavga dövüş EmptyPaz Eyl. 05, 2010 11:20 am

Alışveriş olmasın kavga dövüş 1263979629_alisveris.gif

Yeni sezon açıldı. Bu da demek oluyor ki, alışverişe çıkmanın da vakti geldi. Ama gel gör ki, her şey ateş pahası, öyle "ha" deyince alınacak cinsten değil hiçbir şey. Hele anneler de işin içine girince, ortada dımdızlak kalmak da var. Evet, pek çok genç kız ve anne arasındaki hikaye aynı şekilde gelişir. Sen bir şey beğenirsin, ama annenin gözü tamamen bambaşka bir şeye odaklanmıştır. Eğer, annenle alışverişe çıkmayı eğlenceli ve karlı hale getirmek istiyorsan, yapman gerekenler çok da zor değil. Yalvarmadan, yakarmadan, ağlamadan, kavgaya tutuşmadan, istediklerini dolabında bilebilirsin. Ayrıca bu maddeleri sadece annenle değil, kendi başına ya da arkadaşlarınla alışverişe çıktığında da uygula.
1. Liste yap
Önce bir liste hazırla. Nelere ihtiyacın var, onları belirle. Ama listeye sakın gereğinden fazla şeyler ekleme. Bunlar hakikaten ihtiyacın olan şeyler olmalı. Böylece, alışveriş esnasında çılgınlar gibi oradan oraya koşturmak yerine, belirlediğin kıyafetler üzerine yoğunlaşabilirsin. Hem zamandan da tasarruf edersiniz.
2. Planını hazırla
Alışverişe çıkarken üzerine rahat bir şeyler giymeyi sakın unutma. Annenin üzerine ve ayağına da rahat bir şeyler giymesini tavsiye et. Bunun yanında gitmeyi düşündüğün mağazaları yola çıkarken aklında belirle. Her mağazaya girmek zaman kaybı olacağı gibi, bu, anneni de yoracaktır. Sonuçta o senin kadar genç değil:) Örneğin bir alışveriş merkezine gitmek, dışarıda bir yerlerde dükkan dükkan dolaşmaktan çok daha iyi olabilir. Sonuçta bütün mağazalar yan yana! Eğer dışarıda bir dükkanda alışveriş yapıyorsan, en üst kattan başlayarak aşağı katlara inmen daha iyi olur. Böylece annen söylenmeye başladığı zaman, çıkışa daha yakın olacaksınız!
3. Enerjini depola!
Alışverişe çıkmadan önce kahvaltı şart! Özellikle de yumurta! Protein, kan şekerini dengeler ve seni sakinleştirir. Alışveriş yaparken ne de olsa bolca enerjiye ihtiyacın olacak. Şekerli yiyecekler ise seni sinirli, aksi biri yapabilir. Öğle yemeğini de atlamamalısınız. Bu mola, yaptığınız alışveriş üzerinde düşünmek ve harcamalarınızı tartmak için size fırsat verir.
4. Büyükten başla
Alışverişe en büyük, en gerekli ve en pahalı olabilecek şeyden başla. Böylece, sonrasında ihtiyacın olan ufak tefek şeyler için anneni razı etmen daha kolay olur. İlk önce havalı bir şapka ya da kıyafetine uygun şirin bir çanta isteyecek olursan, annen asıl ihtiyaçlarını karşılamadan sana bunları almaya gönüllü olmayacaktır. Eğer, ihtiyacın olmayan ve sende bolca olan bir aksesuarı almak istiyorsan, belki şu taktik işe yarayabilir: `Sence de bu kemer yeni pantolonumla çok iyi durmaz mı` Direkt almak için tutturmadığından, zaten bir artı puanın olacak. Ve bir şey beğendiğinde annenin fikrini almış olman da gayet hoşuna gidecektir. Ama gel gelelim, bu artılar işe yaramayabilir de! Cevabı "Hayır tatlım, alamayız" olursa, sakın sinirlenme.
Evet, bu haksızlık, ama olsun, sen "tamam, peki" de, boynunu öne eğ. Senin bu davranışının ardından, emin ol seni diğer mağazada ödüllendirecektir!
5. İşini bil
Senin ve annenin zevkleri büyük ihtimalle aynı olmayacak. İkinizin ortak bir paydada buluşması için bir planımız var: Onun senin için beğendiği her şeyi dene, üstelik "ben bunu hayatta giymem" dediğin cinsten olsalar bile. Kolay ya da eğlenceli bir şey değil biliyoruz, ama bu, senin ne kadar olgunlaştığının, iyi anlaştığınızın ve tabii onun fikirlerine ne kadar saygı duyduğunun bir göstergesi olacak. Bunun yanında en büyük karın, annenin üzerine yakışmadığını bizzat görmesi ve sana almak için tutturmaması olacak. Üstelik ona sonradan bır bırlanma kozunu da vermemiş olacaksın! Gelelim, onun senin üzerinde beğendiği, ama senin beğenmediğin bir kıyafete... Annene kibarca, "İyi duruyor, ama bunun içinde rahat edemedim" ya da "Bu bence üzerimde pek de iyi durmadı, bana hiç yakışmadı, ama şu pembe iyi durabilir" diyebilirsin.
Baktın olmuyor, çok zorda kalınca annene şart da koşabilirsin. "Bana bu kot pantolonu alırsan, ben de kardeşime bakarım", "derslerime daha çok çalışırım", "akşam yemeğini ben hazırlarım"
Alışverişin ince ayrıntıları
* Aynı tişörtü pazarda çok daha ucuza bulabileceğin şeyleri, sırf markalı diye alma. Bu, resmen göz göre göre kazıklanmak oluyor.
* Alışveriş esnasında annenle tartışma, olay çıkarma. Tabii ki uzlaşamayacağınız noktalar olacak, ama sen sen ol, her zaman sakinliğini koru. Böylece amaçlarına çok daha kolay ulaşabilirsin.
* "Ama bütün arkadaşlarımda var, benim neden yok" cümlesini artık unut; "Bu ayakkabıyı gerçekten çok beğendim" demeyi tercih et. Annen, sırf başkalarında olduğu için almak istediğin bir şeye büyük ihtimalle sıcak bakmayacaktır. Bu arada, kendine de bir sor; "Ben neden bu ayakkabılara sahip olmak istiyorum" diye. Gerçekten beğendiğin için mi, yoksa herkeste var diye mi?
serenasimge
Acemi Üye
Acemi Üye
serenasimge

Ruh Hali : Alışveriş olmasın kavga dövüş Gevsek10
Gossip Girl'de En sevdiğin karakter : serena van der woodsen
Favori Gossip Girl Kızı : Alışveriş olmasın kavga dövüş Blake_lively

Alışveriş olmasın kavga dövüş Empty
MesajKonu: Geri: Alışveriş olmasın kavga dövüş   Alışveriş olmasın kavga dövüş EmptyPerş. Eyl. 09, 2010 12:55 pm

sağol canım

Alışveriş olmasın kavga dövüş
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alışveriş arkadaşları