Leighton Meester New York Times Magazine Röportaj.
Soru: Yakın bir zamanda Jason Wu ile yemekteydim.Bana bir etkinlik için randevusu olduğunu söyledi.Dedikodular böyle başlar.
Cevap: O çok tatlı.Aslında Anna Wintour'un evine yemeğe gittik.Hoştu ve ateşten bir vaftiz töreni tarzı vardı.
Soru: Söylerim.Onun bu kadar popüler hâle gelmesi büyüleyici.Her dakika masaya insanlar gelip ona selam veriyorlar-bunların bir çoğu onun Michelle Obama ile çalışmasını kutlamak için.Bu sana da çok oluyor mu?
Cevap: Hayırcidden beni kimse Michelle Obama ile olan çalışmam için kutlamıyor.(Güler)İnsanlar çoğu zaman çok saygılılar.Yakınlarda Britney Spears konserine gitmiştim ve ilk yarısını kendimi saklamakla geçirdim çünkü bir çılgınlık olacağını düşündüm ama gerçek şu ki herkes kendi havasındaydı ve beni rahat bıraktılar.Ama bu nerede olduğuma göre değişiyor.
Soru: Peki paparazziler?Seni tamamen makyaj yapıp bir süprüntü gibi giyinmeni gerektirecek noktaya kadar takip ediyorlar mı?
Cevap: Bunu asla yapmam!Süprüntü gibi giyinmeyi yani.(Güler).Bilirsin onlarla hiç bir zaman sorunum olmadı ama bana ''Ne?''dedirtecek birkaç olay yaşadım.Geçenlerde bir etkinlikten sonra arabaya biniyordum-ki o etkinlikte bütün gün fotoğraf çektirmiştim-poz verdim ve daha fazla fotoğraf çektirmeyi reddettimfotoğrafçılardan biri cidden ''Nerede yaşadığını biliyoruz.''dedi.Bu tüyler ürperticiydi.Ama bilirsin beni günlük olaylarda rahatsız etmiyorlar.Her yere gidebiliyorum.
Soru: KarakterinBlairçok uyanık ve kurnaz 18 yaşında bir kız.Erken olgunlaşmış bir genç miydin?
Cevap: Aslında Blair'ı toy buluyorum.Erkeklere ve en güzelen popüler olmaya takmış kızlara bakıyorum daonları silkeleyip kendilerine getirmek istiyorum.Belki bir oyuncu olunca daha çabuk büyüyorsunuzdur ama ben asla böyle biri olmadım.
Soru: Blair'ın şovda ne giyeceğine kadar karışabiliyorsun?
Cevap: Pek değil.Aslında zıt tarzdayız.Bana göre onun zevki biraz pahalı ama bu onun kim olduğu ve ne yaptığıyla ilgili.Bunu takdire değer buluyorum.Ve her zaman çok uygun bir şekilde giyiniyor ki aynısını kendim için söyleyemem.
Soru: Karakterinin tarzını insanlara tanıt.
Cevap: Geliştirilmiş Japon okul kızı tarzı gibi birşey.Her şekilde rahat-kıyafetleri kurallara bağlı ve düzgün olsalar bile-ve çok miktarda aksesuarlanmış.Kravatfiyonkrenkli iplertopuklu ve okula asla o şekilde gidemeyeceğiniz şeyler giyiyorum.Ama Blair'ın tarzının en önemli parçası bence saç bandıonun tacı gibi.
Soru: Dizide bahsedilen konular cidden şaşırtıcılar''Berlin Alexanderplatz''dan Sarkozy'nin kötü bir öpücü olmasına ve Kirsten Dunst'ın tedavide olmasına kadar.
Cevap: Bu pop kültüründe ciddi bir cereyan ve global meselelerde önemli bir konu.Geçen gün de Madoff'dan bahsettik.Ama unutmayın 10 yaşındayken pasaportunda 12 damga olan ayrıcalıklı çocuklardan bahsediyoruz.Onlara cidden söz bulamıyorum.
Soru: Karakterin gelecek sezon liseden mezun oluyor.Sana göre neler olacak?
Cevap: Henüz karar aşamasında ama kesinlikle üniversiteye gidiyorum - N.Y.U'ya-ve daha fazla okul forması giymeyeceğim.Şükürler olsun geri kalmış ve sadece lisede devam eden diğer lise dizileri gibi devam etmeyeceğiz.Sanırım okulla alakası olmayan büyüleyici kıyafetler giyeceğim.
Soru: Bir CD üzerinde çalışıyorsun.Ne tür bir müzik olacak ve bir Lady Gaga tarzı görebilir miyiz?
Cevap: Kesinlikle.Artık uzun pantalonlar giymemeye kararlıyım.Müzik içinde hafif rock da bulunan elektronik pop olacak.Sakız gibi değil-aslında bu çok stresli.
Soru: Bir çift film üzerinde de çalışıyorsun değil mi?
Cevap: Öncelikle çok hak edilmiş tatilime gideceğim.Sonra ''Date Night''-''Buluşma Gecesi''adlı komediye başlayacağım.Steve Carell ve Tina Fey ile beraber.Bir bebek bakıcısını oynuyorumbir gün bir buluşma gidiyor herşey değişiyor.Sonra da Christian Christiansen'in yönettiği şu çılgın film ''The Roommate''-''Oda Arkadaşı'' de rol alacağım''Single White Female''-''Yalnız Beyaz Kadın''ın tekrar çekilmiş hâli gibi.Duygusal taraflı bir narsistim ama hâlâ benim karşıtım olan psikopatı kimin oynadığını hâlâ bilmiyorum.
Soru: Miley Cyrus olmadığı sürece.Sana seni her yerde takip eden şu hikayeyi sormam lazım.Şu az sayfalı bol resimli gazetelerde görünene göre ailen sen doğduğunda uyuşturucu haplardan hapisteymişdedikodu ile ilgili bir dizide yer aldığına pişman mısın?
Cevap: Bu hakkında hassas olmayı engelleyemeyeceğin birşey-sanki ben bunun konuşulması gereken birşey yapmışım gibi.Ailemi çok seviyorumama insanlar buna devam ederlerse ya da bu konuda kalıpları kırabilirlerse bende benim hayatımın seçeneklerini belirleyen kalıpları kırmak isterim.
Gossip Girl'ün starı ''Kötü çocuklardan hoşlanmıyorum.''dedi.
Leighton Meester Gossip Girl'de Yukarı Doğu Yakası'nın en muzur toplumundan birisini canlandırıyor ve karakterinin bir parçasının içinde olduğunu kabul ediyor- ve bu parça Blair Waldorf'un yumuşak iyi kalpli anlarından değil.
Aktrisin biraz şeytani bir tarafı olabilir ama erkeklerle takılmaya gelince iyi olanlar öncelikte geliyor.
''Kötü çocuklardan hoşlanmıyorum.Bence bu olay aptalca.Sizi aldayan veya size karşı iyi davranmayan biri?Bu nasıl birşey?''diyor dergiye.''Bugünlerde ilişkilerde daha olgunum.Saçmalıkları geride bıraktım.Geçimsizlerden çok uzlaşmacıları düşünüyorum.Saygı gösterebileceğim birini istiyorum.''
Şu an ''King''in starı Sebastian Stan'a saygı gösteriyor ki kendisi aynı zamanda Gossip Girl'de Carter Baizen'i oynamıştı.
''Çok ilişki yaşamadım ama aşık oldum.Bu açıklanamaz bir kimya.Siz sadecesadece o kişiye bakmak istiyorsunuz.''diyor.''Asla ilk görüşte aşık olmadım.Seni Seviyorum'u çabuk söylemekten korkuyorum çünkü bu çok şey ifade ediyor.Sonunu görmediğinizi gösteriyor.''
Bazı kaynaklara göre Sebastian ile nişanladığı yönündeki dedikoduları da reddediyor.
Ekran aşkına gelinceaktris karakterinin Chuck Bass'la -Ed Westwick tarafından canlandırılıyor- bir ortaya çıkıpbir kaybolan romantizminden mutlu.
''Birbirleri için harikalar çünkü birbirlerini anlıyorlar.Chuck onun derinkaranlık tarafını biliyor ve bunu ateşli buluyor.''diyor Meester.''Fakat ilişkilerinin en iyi yanı gerçekçi olması.İnsanlar her zaman çıkıpyavaşça aşık olmazlar.Bir gece takılmayla başlarlar.Birini tanımak ve daha sonra ona aşık olduğunuzu fark etmek zaman alır.''
Leighton Britanya OK! dergisine röportaj vermiş.
Gossip Girl'deki cinsel ögelerin gençler üzerinde kötü bir etkisi olduğunu düşünüyormuş.
''Genç kızlar bizim dizide yaptığımızı yapmamalılar.Genç kadınlar sürüyü takip etmemeliler.Başının çaresine bakmanın en iyi yolunun bu olduğunu öğrendim.''
''Eğer kendiniz olursanızyanlış birşey yapamazsınız çünkü insanlar sizi olduğunuz gibi severler ve sizde sevdiğiniz şey de başarılı olursunuz.Eğer kalbinizi takip edersenizbaşkalarına saygı gösterirseniz ve eksiklerinizi kabul ederseniz hayat daha kolay ve eğlenceli olur.''
Ayrıca Ed ile rol yapmayı çok sevdiğinionun beraber çalıştığı favori insanı olduğunu söylemiş.Blair ve Chuck arasında genelde sertçetin bir ilişki olduğunu bu yüzden duygusal sahnelerde eğlendiklerini söylemiş.
ALINTIDIR